tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

Så arbetar BMW med 3D-printing

Av Andrea Kral 2017-10-20
Seminariet kommer även att avhandla vilka framtida innovationer som kan uppnås med hjälp av 3D-printing.
BMW-koncernen har utmärkt sig med flera 3D-printade delar i motorer och karosser. Nu anordnar man ett seminarium där verksamheten presenteras för en större publik.

3D-printing har gått från att vara framtidens teknik till något som används i flera branscher. Idag sitter 3D-printade delar i flera av BMW-koncernens motorer och karosser. I ett seminarium öppet för allmänheten bjuder företaget in en större publik att ta del av hur deras verksamhet effektiviserats och förbättrats genom att använda sig av 3D-printing.

Känd BMW-profil föreläser

Det är Dr. Ing. Dominik Rietzel, från BMW som berättar om hur och framförallt varför BMW idag väljer att printa vissa delar istället för att tillverka dem på konventionellt vis. Seminariet kommer även att avhandla vilka framtida innovationer som kan uppnås med hjälp av 3D-printing och hur BMW med hjälp av denna teknik skapa mer personliga produkter till sina kunder.

Seminariet förväntas bli en av årets stora händelser inom temat 3D-printing.

Seminariet som anordnas onsdag 25 oktober mellan 18:00 och 20:00 i AlthinsalenTekniska museet i Stockholm bjuder även på en föreläsning från Linnéa Tingö, från Siemens Industrial Turbomachinery, som kommer att prata om fördelarna och utmaningarna för de 3D-printade brännare som används kommersiellt i Siemens gasturbiner.

Tillsammans med paneldiskussion och föreläsningar från flera andra forskarprofiler förväntas seminariet bli en av årets stora händelser inom temat 3D-printing.