tumblr hit tracking tool
19 January |
Tio skäl till att promenera
Martin Hagwall Reporter, Svenska Branschforum
Inre styrka ökar livskvaliteten
Stefan Andersson Reporter, Svenska Branschforum
Sämre tillgång till behandling mot psoriasis
Martin Hagwall 102 Redaktionen, Svenska Branschforum

Industri & teknik

Publikrekord för BMW på Tekniska Museet

Andrea Kral 2017-11-07
3-D printad side scuttle
BMW slog publikrekord på Tekniska Museet i Stockholm i kvällsseminarium om 3D-printing. Nu utlyser bildelningsföretaget DriveNow tävling om 100 bonusminuter.

Det var onsdagen den 25 oktober som BMW:s satsning slog publikrekord på Tekniska Museet på Djurgården och lockade hela 120 personer. För föreläsningarna stod – utöver BMW – representanter för Siemens, Cellink och forskningsinstitutet Swerea.

– Det är sällan man ser så många intresserade vid den här typen av arrangemang på kvällstid, verkligen glädjande med så mycket publik säger Karsten Larsen, ordförande för föreningen Tekniska Museets vänner.

Flera 3D-printade innovationer

Under kvällen diskuterades ämnet 3D-printing intensivt under ledning av Willy Silberstein, moderator för seminariet. Bland annat visades en 3D-printer med kapacitet att skriva ut mänskliga organ som exempelvis öron. Dominik Rietzel från BMW Group i München kunde berätta att flera delar, bland annat instrumentpanelen, i framtidsbilen Next 100 är 3D-printade. Samtidigt visade han exempel på hur 3D-printing också blivit ett viktigt instrument för att återskapa reservdelar till BMW-klassiker från svunna tider.

Det är sällan man ser så många intresserade vid den här typen av arrangemang på kvällstid

Dominik Rietzel hade också med sig så kallade ”side scuttles”, de för MINI så karakteristiska emblemen på flyglarna. Det speciella med just dessa ”side scuttles” är att de är individualiserade med namn och därför 3D-printade.

Chans att vinna 1000 gratis bonusminuter

Bildelningsföretaget DriveNow kommer under de kommande veckorna att anordna en tävling där man som kund hos DriveNow har chans att vinna 100 bonusminuter* att köra för med dem personliga MINI-bilarna som finns tillgängliga under november månad. Minuterna går att använda på alla bilar och är giltiga 60 dagar.

De personliga skyltarna, side scuttles, på bilarna är 3D-printade med samma namn: Oscar, Alice, Einstein, Polhem och Curiesom bilen har i DriveNow appen.

Delta via sociala media

För att delta i tävlingen ska man tagga två vänner på facebook eller instagram som man tycker bör testa DriveNow samt skriva en kort motivering till varför man är den rätte vinnaren. Tävlingen startar måndagen den 6 november och avslutas söndagen den 19 november.

Läs mer om tävlingen på DriveNow's Facebook och Instagram:


SITE RUN BY NEWSEF.

: Birger Jarlsgatan 18
: 11156, Stockholm
: info@forskarbladet.se