tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

Pennan med dragningskraft livet ut

Av Mats Holmström 2014-06-01
Att vara entreprenör visade sig ta en hel del tid, och för att hålla arbetet hemligt så användes olika tillverkare för varje del
The infinity pen är pennan som är framtagen med precision. Med de starkaste magneterna och otroligt tålig stålkol är pennan framtagen för att hålla livet ut.

Oz växte upp i Kanada tillsammans med sina europeiska föräldrar, vid 23 års ålder tog han sin civilingenjörsexamen från University of Alberta. Efter att ha jobbat för ett olje- och gasbolag i ett par år så bestämde han sig för att ta sin master-examen vid KTH i Stockholm, flyttade runt en del och hamnade till slut i Stockholm igen.

- Jag jobbade som planerare och det var då jag insåg vad de mer kraftfulla magneterna faktiskt kunde göra, så jag tillämpade min kunskap för att ta fram en penna baserad på bara magneter!

Att vara entreprenör visade sig ta en hel del tid, och för att hålla arbetet hemligt så användes olika tillverkare för varje del. Efter flera prototyper och designändringar så blev produkten äntligen klar.

Du kan använda den som vanlig penna, för att använda till din ipad, men missa inte att du kan plocka isär den och använda som exempelvis kompass, på hemsidan www.theinfinitypen.com kan du beställa the infinity pen. Där kan du även läsa mer om allt pennan kan göra!

Jag jobbade som planerare och det var då jag insåg vad de mer kraftfulla magneterna faktiskt kunde göra, så jag tillämpade min kunskap för att ta fram en penna baserad på bara magneter

- Något som jag tyckte var väldigt bra var allt stöd jag fick för att starta eget i Sverige. Inte konstigt att så många bra idéer slår rot här och sen expanderar globalt!