tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Olle Spetz vann guld i SM för unga plåtslagare

Av Therese Berganäs 2019-04-09
Olle Spetz från Viskastrandsgymnasiet lyckades behålla lugnet in i det sista och belönades med guldet
Gott kundbemötande och förmågan att behålla lugnet avgjorde. Olle Spetz från Viskastrandsgymnasiet i Borås tog hem SM-guldet under dagens final för unga plåtslagare i Katrineholm.

Tävlingsuppdraget bestod av att tillverka en ventilationshuv samt ett fasad- och fönsterbleck av färgbelagd stålplåt, som skulle monteras själv av slutkund. Förutom att göra ett korrekt och estetiskt väl utfört arbete, bedömdes även kundbemötande samt arbetsmiljö.

Jag är speciellt nöjd med fönsterblecket och ventilationshuven

Tävlingsupplägget skiljde sig något från föregående år i och med att de tävlande inte själva kunde testa sina komponenter på taket. Detta bidrog till ytterligare ett spänningsmoment i bedömningsskedet. Juryn granskade de tävlande under dagen och var mycket nöjda med deras insatser.

Olle Spetz från Viskastrandsgymnasiet guldmedaljör

Olle Spetz från Viskastrandsgymnasiet lyckades behålla lugnet in i det sista och belönades med guldet. Förutom äran vann Olle blommor och 5000 kr till sig själv samt 10 000 kr till klassen.

– Det känns väldigt bra! Tävlingen flöt på, jag tog min tid och gjorde inte så mycket fel. Jag är speciellt nöjd med fönsterblecket och ventilationshuven. Jag har en väldigt bra lärare som har stöttat mig i förberedelserna inför finalen så jag kände mig trygg när jag klev in på tävlingsplatsen idag.