tumblr hit tracking tool

Trender

Automatiska gardiner ny storfavorit

Av Mikael Rehn 2017-08-21
Glöm dagarna med oönskat solljus på datorskärmen. Ny trådlös gardinmotor drar automatiskt för gardinen när solen ligger på.

Det är företaget Somfy som står bakom nyheten. Produkten Irismo Wirefree är en trådlös gardinmotor som automatiserar gardiner för en behagligare inomhusmiljö.

Med en elektrisk gardinskena behöver man inte röra tyget och gardinerna håller sig rena och fräscha längre

Genom att dra lätt i gardinen går motorn igång och för mjukt gardinen i önskad riktning. Man kan även styra rörelsen med en fjärrkontroll eller låt Somfys system för smarta hem, TaHoma, styra gardinerna på tid eller via sensorer.

”Som att installera vanliga gardiner”

Eftersom produkten drivs av uppladdningsbara batterier (med imponerande batteritid upp till 9 månader) har den inga kablar som behöver gömmas utan är på många sätt lika enkel att komma igång med som en vanlig gardinskena.

- Med en elektrisk gardinskena behöver man inte röra tyget och gardinerna håller sig rena och fräscha längre, säger Per Holgersson, produktansvarig för invändiga solskydd.

Kompatibel med det smarta hemmet

Eftersom Irismo Wirefree är kompatibel med TaHoma kan den enkelt prata med andra smarta hem-produkter via denna smarta box. Ett sätt är att använda en solsensor som låter dina gardiner dra för när solen står på som mest.